Bas on Tech

Leer jouw Arduino programmeren

met 38 Nederlandstalige Arduino videolessen


Mijn naam is Bas van Dijk, ondernemer, freelance frontend developer en maker.
In korte video's neem ik je mee in de wereld van Arduino. De Arduino lessen zijn opbouwend waardoor je stap voor stap verder komt. Je begint met een simpel LED en werkt door naar het maken van een weerstation, eigen computerspel en nog meer projecten.

Ik vind het belangrijk dat Bas on Tech door iedereen kosteloos gebruikt kan worden.

Help mij de toekomst van Bas on Tech te verzekeren. Je donatie zal o.a. worden gebruikt voor hosting, video's en onderhoud.

Alvast bedankt!

PS. iDEAL en Bancontact vind je onder het "Direct Debit" tabblad in de 4e stap.

Arduino software


De officiële website van Arduino is www.arduino.cc. Op deze website vind je alle informatie over Arduino samen met de software. Voor de Arduino lessen maken we gebruik van de Arduino IDE. IDE staat voor Integrated Development Environment. Deze is beschikbaar voor Windows, MacOS en Linux. Na installatie kun je beginnen met de lessen.

Let op dat je voor de Chinese kloon Arduino's vaak eerst de CH340 drivers moet installeren.

Arduino projecten


Arduino beginners lessen


Programmeer theorie


Bas van Dijk

Over Bas on Tech


Mijn naam is Bas van Dijk, ondernemer, freelance frontend developer en maker. Onder de naam "Bas on Tech" bied ik op YouTube videolessen aan over technische onderwerpen zoals Arduino en 3D-printen.

De video’s zijn in het Nederlands met ondertiteling, zodat mensen met een gehoorbeperking ze ook kunnen volgen.

Jaren geleden toen ik mijn eerste Arduino kocht had ik maar één doel: zo snel mogelijk een LCD schermpje aansluiten en er een tekst op laten zien. Na allerlei bronnen te hebben geraadpleegd kwam ik er na veel puzzelen eindelijk uit. Ik was als een kind zo blij met die paar letters op een geel schermpje.

Met Bas on Tech wil ik mijn kennis delen zodat ook anderen deze blijheid kunnen ervaren. Ik heb gekozen voor kort en krachtige YouTube video’s, met een duidelijke vaste opbouw en één onderwerp per video. Daarnaast staan onder elke video links naar de broncode en webshops waar de onderdelen te koop zijn.