Bekijk de 39 andere Arduino lessen

#25 · SSD1331 kleuren OLED display


Er bestaan verschillende soorten schermpjes die je op je Arduino kunt aansluiten. OLED, LCD en LED, het is allemaal mogelijk.

In deze Nederlandstalige Arduino tutorial voor beginners leer je de demo van de U8g2 bibliotheek op een SSD1331 kleuren OLED display weer te geven.

Dit kleuren OLED scherm is 0.95 inch (2.40 cm) groot, heeft een resolutie van 96x64 pixels en kan 65.000 kleuren weergeven.

De volledige specificaties vind je in de zogenaamde datasheet van Adafruit.

#25 · SSD1331 kleuren OLED display schakelschema

Leerdoelen

  • Aansturen SSD1331 kleuren OLED display

Benodigdheden

  • 1× Arduino
  • 1× Breadboard
  • 7× Jumper wire (man-man)
  • 1× SSD1331 kleuren OLED display

Bas van Dijk

Over Bas on Tech


Mijn naam is Bas van Dijk, ondernemer, freelance frontend developer en maker. Onder de naam "Bas on Tech" bied ik op YouTube videolessen aan over technische onderwerpen zoals Arduino en 3D-printen.

De video’s zijn in het Nederlands met ondertiteling, zodat mensen met een gehoorbeperking ze ook kunnen volgen.

Jaren geleden toen ik mijn eerste Arduino kocht had ik maar één doel: zo snel mogelijk een LCD schermpje aansluiten en er een tekst op laten zien. Na allerlei bronnen te hebben geraadpleegd kwam ik er na veel puzzelen eindelijk uit. Ik was als een kind zo blij met die paar letters op een geel schermpje.

Met Bas on Tech wil ik mijn kennis delen zodat ook anderen deze blijheid kunnen ervaren. Ik heb gekozen voor kort en krachtige YouTube video’s, met een duidelijke vaste opbouw en één onderwerp per video. Daarnaast staan onder elke video links naar de broncode en webshops waar de onderdelen te koop zijn.