Bekijk de 38 andere Arduino lessen

9 · Arduino aansturen met afstandbediening (HX1838 VS1838)


In deze video maak ik nog gebruik van IRremote v2.0 Op https://github.com/Arduino-IRremote/Arduino-IRremote#converting-your-2x-program-to-the-3x-version staan de stappen om hem voor 3.0 geschikt te maken

In deze Nederlandstalige Arduino tutorial voor beginners leer ik je hoe je een LED aan en uit kunt zetten met een infrarood-ontvanger en infrarood-afstandsbediening.

9 · Arduino aansturen met afstandbediening (HX1838 VS1838) schakelschema

Bas van Dijk

Over Bas on Tech


Mijn naam is Bas van Dijk, ondernemer, freelance frontend developer en maker. Onder de naam "Bas on Tech" bied ik op YouTube videolessen aan over technische onderwerpen zoals Arduino en 3D-printen.

De video’s zijn in het Nederlands met ondertiteling, zodat mensen met een gehoorbeperking ze ook kunnen volgen.

Jaren geleden toen ik mijn eerste Arduino kocht had ik maar één doel: zo snel mogelijk een LCD schermpje aansluiten en er een tekst op laten zien. Na allerlei bronnen te hebben geraadpleegd kwam ik er na veel puzzelen eindelijk uit. Ik was als een kind zo blij met die paar letters op een geel schermpje.

Met Bas on Tech wil ik mijn kennis delen zodat ook anderen deze blijheid kunnen ervaren. Ik heb gekozen voor kort en krachtige YouTube video’s, met een duidelijke vaste opbouw en één onderwerp per video. Daarnaast staan onder elke video links naar de broncode en webshops waar de onderdelen te koop zijn.