Bekijk de 38 andere Arduino lessen

29 · Gebruik één pin om 4 knoppen op een KC11B04 4x1 AD keypad te lezen


Een KC11B04 analoog 4x1 keypad heeft om vier knoppen uit te lezen slechts één analoge pin nodig. Het grote voordeel hieraan is dat je meer pinnen vrij houdt voor andere componenten.

In de video leg ik uit hoe je het analoge keypad kunt uitlezen en hoe deze gebruik maakt van verschillende weerstanden om de knoppen te onderscheiden.

29 · Gebruik één pin om 4 knoppen op een KC11B04 4x1 AD keypad te lezen schakelschema

Bas van Dijk

Over Bas on Tech


Mijn naam is Bas van Dijk, ondernemer, freelance frontend developer en maker. Onder de naam "Bas on Tech" bied ik op YouTube videolessen aan over technische onderwerpen zoals Arduino en 3D-printen.

De video’s zijn in het Nederlands met ondertiteling, zodat mensen met een gehoorbeperking ze ook kunnen volgen.

Jaren geleden toen ik mijn eerste Arduino kocht had ik maar één doel: zo snel mogelijk een LCD schermpje aansluiten en er een tekst op laten zien. Na allerlei bronnen te hebben geraadpleegd kwam ik er na veel puzzelen eindelijk uit. Ik was als een kind zo blij met die paar letters op een geel schermpje.

Met Bas on Tech wil ik mijn kennis delen zodat ook anderen deze blijheid kunnen ervaren. Ik heb gekozen voor kort en krachtige YouTube video’s, met een duidelijke vaste opbouw en één onderwerp per video. Daarnaast staan onder elke video links naar de broncode en webshops waar de onderdelen te koop zijn.