Bekijk de 39 andere Arduino lessen

#27 · LED verkeerslicht / stoplicht


Dit LED verkeerslicht / stoplicht is mooie toepassing waarbij je makkelijk met een paar draden drie verschillende LED's kunt aansturen. Je hebt voor dit component geen extra weerstanden nodig omdat deze al op de printplaat van het verkeerslicht zijn gesoldeerd.

Naast de schakeling leg ik ook uit hoe je je code in stappen overzichtelijker kunt maken door gebruik te maken van functies.

Een vervolg van deze les zou kunnen zijn om zijn meerdere van deze verkeerslichten op één Arduino te gebruiken. Op deze manier zou je met sensoren een virtueel kruispunt kunnen aansturen.

#27 · LED verkeerslicht / stoplicht schakelschema

Leerdoelen

  • Aansturen LED verkeerslicht
  • Optimaliseren code
  • Functies voor meer overzicht in code

Benodigdheden

  • 1× Arduino
  • 4× Jumper wire (man-man)
  • 4× Jumper wire (man-vrouw)
  • 1× LED verkeerslicht

Bas van Dijk

Over Bas on Tech


Mijn naam is Bas van Dijk, ondernemer, freelance frontend developer en maker. Onder de naam "Bas on Tech" bied ik op YouTube videolessen aan over technische onderwerpen zoals Arduino en 3D-printen.

De video’s zijn in het Nederlands met ondertiteling, zodat mensen met een gehoorbeperking ze ook kunnen volgen.

Jaren geleden toen ik mijn eerste Arduino kocht had ik maar één doel: zo snel mogelijk een LCD schermpje aansluiten en er een tekst op laten zien. Na allerlei bronnen te hebben geraadpleegd kwam ik er na veel puzzelen eindelijk uit. Ik was als een kind zo blij met die paar letters op een geel schermpje.

Met Bas on Tech wil ik mijn kennis delen zodat ook anderen deze blijheid kunnen ervaren. Ik heb gekozen voor kort en krachtige YouTube video’s, met een duidelijke vaste opbouw en één onderwerp per video. Daarnaast staan onder elke video links naar de broncode en webshops waar de onderdelen te koop zijn.