Bekijk de 39 andere Arduino lessen

#30 · CZN-15E geluidssensor / microfoon naar seriële plotter uitlezen


De CZN-15E geluidssensor met microfoon kan meten of er geluid aanwezig is of niet. Hiermee is het bijvoorbeeld mogelijk om een klap-sensor te maken.

In de video leg ik uit hoe je deze geluidssensor uitleest en op de seriële plotter van de Arduino IDE tekent. Daarnaast leer wat sampling is, en hoe je dit kunt gebruiken om de geluidssterkte te bepalen.

#30 · CZN-15E geluidssensor / microfoon naar seriële plotter uitlezen schakelschema

Leerdoelen

  • Uitlezen CZN-15E geluidssensor
  • Sampling toepassen
  • Teken geluid in seriële plotter

Benodigdheden

  • 1× Arduino
  • 3× Jumper wire (man-vrouw)
  • 1× CZN-15E geluidssensor

Bas van Dijk

Over Bas on Tech


Mijn naam is Bas van Dijk, ondernemer, freelance frontend developer en maker. Onder de naam "Bas on Tech" bied ik op YouTube videolessen aan over technische onderwerpen zoals Arduino en 3D-printen.

De video’s zijn in het Nederlands met ondertiteling, zodat mensen met een gehoorbeperking ze ook kunnen volgen.

Jaren geleden toen ik mijn eerste Arduino kocht had ik maar één doel: zo snel mogelijk een LCD schermpje aansluiten en er een tekst op laten zien. Na allerlei bronnen te hebben geraadpleegd kwam ik er na veel puzzelen eindelijk uit. Ik was als een kind zo blij met die paar letters op een geel schermpje.

Met Bas on Tech wil ik mijn kennis delen zodat ook anderen deze blijheid kunnen ervaren. Ik heb gekozen voor kort en krachtige YouTube video’s, met een duidelijke vaste opbouw en één onderwerp per video. Daarnaast staan onder elke video links naar de broncode en webshops waar de onderdelen te koop zijn.